Доверието е най-ценният капитал

Новини

ВИП гости на концерта на хора „ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАСОВЕ“ в Париж

С изключително внимание и суперлативи реагираха ВИП гостите на концерта на Женския хор на „ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАСОВЕ“ в българското посолство в Париж, който се проведе наскоро под патронажа на негово превъзходителство Посланика на България във Франция г-н Ангел Чолаков. Това културно събитие беше най-силното политическо послание на българската държава във Франция. То събра на едно място френския политически, бизнес- и културен елит и представи родината ни по най-достойния начин.

Ален Картие – Cartier, Адриан Лакоста - Lacoste, граф Емманюел дьо Мортемар, граф Жил дьо Назил, принцеса Клер де Жибон де Боасанже, Монсеньор Франческо Фоло - представител на Ватикана в Юнеско, Катрин Лалюмиере - Генерален секретар на Съвета на Европа (1989-1994), Патрик Бесон – един от най-влиятелните френски журналисти от списание Le Point и други оцениха космическия талант на българския хор с диригент Илия Михайлов с нестихващи ръкопляскания и възгласи. Тези висши представители на аристокрацията, бизнеса и църквата ставаха нееднократно на крака с вдъхновени лица. След концерта на изискан коктейл деловите контакти намериха своето естествено продължение.

Този концерт беше част от турне в Париж по покана на Парижкия университет 8 (Сорбоната) в рамките на форума „Хорови срещи”. Общо бяха изпълнени 7 концерта през периода между 9 до 19 юни 2017 г. пред препълнени зали. За първи път в 20 годишната история на форума беше поканен български хор, като неговата цел е културен обмен и включва лекции в университета, както и съвместни репетиции с около 100 френски певци, които имаха възможността в продължение на 10 дни да се запознаят с традициите на българската фолклорна и православна църковна музика, с творчеството на класическите български композитори, със специфичната хармония и полифония на българската песен, със звученето на българския език.

Българското музикално сдружение /БМС/ съхранява и разпространява автентичната българска музика, и за това пътуване беше подкрепено от български предприемачи с патриотичен дух - „ТБС”, „Златен Рожен”, „ОЗК”.

Последният диск на хора ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ГЛАСОВЕ „Антология“ два пъти е преиздаден под патронажа на Министерството на културата и продуциран от Българско Музикално Сдружение /БМС/, чийто председател е г-н Стефан Гълъбов, а почетен председател е акад. Васил Казанджиев.

 

За повече информация:

Илия Михайлов

е-майл: ilia_mihaylov@bulgarianvoices.com

Тел.: 00359 888 681 295

 

 

 

 

 

Новини